Galerija Božidar Jakac

Galerija Božidar Jakac – Ponovno odprta vrata v svet umetnosti in kulture

Galerija Božidar Jakac je v torek, 5. maja, po sedem tedenskem premoru, ponovno odprla vrata za obiskovalce. Na ogled je vseh devet stalnih postavitev v prostorih nekdanjega samostana in razstava Neven Bilić: Ad infinitum v razstavišču nekdanje samostanske cerkve. Še do nedelje, 10. maja, pa si lahko ogledate veliko pregledno razstavo Nande Vidmar: Retrospektiva. Delovni čas galerije ostaja nespremenjen, od torka do nedelje med 10. in 18. uro.

S spoštovanjem varnostnih ukrepov bomo poskrbeli za varnost in prijetno počutje med obiskom. Prepričani smo, da bodo tudi obiskovalci sami spoštovali ukrepe in varnostne predpise, ki so vse splošno v veljavi in bodo v primeru bolezenskih znakov ostali doma. V galerijo lahko vstopajo posamični obiskovalci in družine, ki si bodo ob vstopu in na posameznih točkah razkužili roke, v zaprtih prostorih pa je obvezna uporaba lastne zaščitne maske. Muzejski vodniki bodo poskrbeli za ustrezno usmerjanje obiskovalcev. Opozorili bi še, da je plačilo vstopnine in nakup v muzejski trgovini možen le brezgotovinsko.

Obiskovalce vabimo, da obisk izkoristijo tudi za sprehod po pomladnem parku skulptur Forma viva, kjer so umetniška dela v cvetočem ambientu travnikov, žuboreče vode in mogočne samostanske arhitekture, dostopna brez omejitev in ob kateremkoli času.

Veselimo se vašega obiska!