Gostišče Žolnir **

Krška cesta 4, 8311 Kostanjevica na Krki
Tel.: +386.7.498.7133
Faks: +386.7.498.7359
Email: sevsek.simona@siol.net
Spletni naslov:  www.zolnir.eu
Facebook: www.facebook.com/gostilnazolnir

Kliknite tukaj za cenik namestitev »

V idilično okolje, bogato z zgodovinsko in kulturno preteklostjo je že leta vpeta Gostilna Žolnir, ki jo voditva Fanika in Otto Sevšek. Ime je dobila po Jurčičevi povesti Kloštrski žolnir. Glavni junak, gozdarski inženir (žolnir), ki se zaljubi v lepo kostanjeviško dekle Katico, naj bi bil Josef Ressel, ki je v teh krajih iznašel ladijski vijak in ga na reki Krki tudi preizkušal.

V gostilni Žolnir združujemo vse tisto, kar odlikuje dobre gostilne: domačo in mednarodno kuhinjo ter ponudbo in poznavanje vin. Sprejmemo do 250 gostov, pričakujemo pa vas ob vsakršni priložnosti (izlet, družinska praznovanja,poslovna in poročna kosila,…).
Na voljo tudi 12 dvoposteljnih sob TWC.

Zidanica Zavode

Tiste, ki prisegate na bolj pristno domače okolje, lahko pogostimo v obnovljeni zidanici v Zavodah , kjer boste lahko poleg tradicionalnih domačih jedi v kleti degustirali številna izbrana vina lastne pridelave in vina iz ostalih vinskih rajonov.
Med njimi posebno mesto zavzema Cviček, vse bolj cenjeno in kvalitetno dolenjsko vino. Nam, Dolenjcem, je kot mati, ljub in nenadomestljiv. Priljubil se bo tudi vam. V obnovljeni leseni kmečki hiši so urejeni štirje apartmaji, ki izžarevajo pristno domače vzdušje.