Kostanjeviška knjižnica se odpira ta četrtek

Spoštovani uporabniki kostanjeviške knjižnice,

po natanko osmih tednih, v četrtek, 7. maja, ponovno odpiramo vašo knjižnico.
Naše delo bo potekalo v skladu z nekaterimi omejitvami in zaščitnimi ukrepi, po priporočilu in navodilih pristojnih institucij, tako da bo varno za vas in za nas zaposlene v knjižnici.

OBRATOVALNI ČAS IN STORITVE

Trenutno bo kostanjeviška knjižnica odprta le ob četrtkih med 12. in 18. uro (tako kot je poleti). Gradivo boste lahko vračali (v za to pripravljeno škatlo na vhodu) in si izposodili novo, ki ga bomo za vas pripravili vnaprej, saj za enkrat prost dostop do gradiva, kot tudi ostale naše storitve ne bodo mogoči.

Gradivo, ki je bilo izposojeno pred odprtjem knjižnice, boste lahko brez zamudnine vrnili do 30. 5. 2020. Vse vrnjeno gradivo mora iti za sedem dni v karanteno, zato vas prosimo za potrpljenje in razumevanje, saj ne boste imeli takoj pregleda nad stanjem svoje izposoje.

NAROČANJE GRADIVA

V želji po čimbolj preprostem in varnem dostopu do branja vam nudimo možnost vnaprejšnjega naročila gradiva. Gradivo, ki si ga boste želeli izposoditi, lahko naročite preko storitve Moja knjižnica, lahko ga naročite po elektronski pošti, kar z odgovorom na ta mail, lahko pokličete v knjižnico na telefon 07 498 62 10 ob četrtkih med 12. in 18. uro. Gradivo bomo pripravili in ko boste prišli do knjižnice, vam ga bomo prinesli. Tako bo najhitreje in najbolj varno za vse.

Več navodil o naročanju gradiva lahko najdete na tej povezavi.

PRIPOROČILA OB VSTOPU V KNJIŽNICO

Prosimo vas, da ko boste prišli v knjižnico, dosledno upoštevate naše napotke ter priporočila na plakatih po knjižnici. Gradivo, ki ga boste prinesli nazaj, obvezno pustite v za to pripravljeni škatli na vhodu. Med obiskom knjižnice je obvezna uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok. Obiskovalci boste smeli v knjižnico vstopati posamično, treba bo upoštevati omejitve gibanja ter ohranjati razdaljo 1,5 m.

Upamo, da boste naše trenutne omejitve in navodila sprejeli z razumevanjem.

Zelo se veselimo, da bo knjižnica spet lahko počasi zaživela in si želimo, da bi kmalu prišel čas, ko bomo spet vsi živeli normalno življenje in bo tudi kostanjeviška knjižnica nazaj v svoji običajni živahnosti in pestrosti.

Naj bo maj navkljub vsemu lep.
Pozdrav iz knjižnice.

p. s.
Naše oddaljene storitve so vam na voljo kadarkoli, od kjerkoli. Kratko jih predstavljamo na tej povezavi.