Kostanjevica na Krki - Logotip

Obvestilo – Podaljšan čas uradnih ur in dneva odprtih vrat za zamenjavo osebnih dokumentov državljank in državljanov na Upravni enoti Krško

Ker bo letos potekla veljavnost velikemu številu osebnih dokumentov državljank in državljanov Slovenije, tudi v Upravni enoti Krško v zadnjih tednih zaznavamo bistveno povečano število vlog. V zvezi s tem je pričakovati še dodatno povečevanje števila strank, hkrati pa se soočamo s povečanim številom vlog na področju tujcev. Z namenom fleksibilnega in hitrega reševanja zadev na obeh najbolj kritičnih področjih smo sprejeli kar nekaj organizacijskih ukrepov, saj je naš cilj tudi v primeru takih izjemnih situacij zagotavljati čim boljše in čim hitrejše upravne storitve, in sicer:

 •  V Upravni enoti Krško vabimo na Dan odprtih vrat in dodatne uradne ure izključno za namen sprejemanja vlog za pridobitev osebne izkaznice, potnega lista in vozniškega dovoljenja:
  • v četrtek, 31. 3. 2022, od 8. do 15. ure in
  • v soboto, 2. 4. 2022, od 8. do 12. ure.
 •  Na sedežu Upravne enote Krško bomo v aprilu in maju 2022 zagotavljali izvajanje storitve zamenjave osebnih izkaznic in potnih listov tudi v podaljšanjem delovnem času le po predhodnem naročilu na tel. št. 07 49 81 402.
 •  Nenaročene stranke pričakujemo v okviru rednih uradnih ur, ki so:
  • v ponedeljek in torek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 7. do 12. ure in od 13. do 17. ure ter
  • v petek od 8. do 13. ure.
 •  V aprilu, maju in juniju 2022 bo mogoče vlogo za zamenjavo osebne izkaznice in potnega lista vložiti tudi na Krajevnem uradu Kostanjevica na Krki, vendar le po predhodnem naročilu v naši sprejemni pisarni na tel. št. 07 49 81 402.

  Ob tem poudarjamo, da za ureditev osebnih izkaznic, potnih listov in vozniških dovoljenj ne velja krajevna pristojnost, kar pomeni, da jih lahko državljanke in državljani uredijo v katerikoli upravni enoti v Sloveniji, ne nujno v kraju svojega bivališča.

Mag. Lidija Božič načelnica upravne enote

Obvestilo si lahko prenesete tudi s pomočjo spodnje povezave (priponke).

Pripeti dokumenti
Obvestilo – Podaljšan čas uradnih ur in dneva odprtih vrat za zamenjavo osebnih dokumentov državljank in državljanov na Upravni enoti Krško Prenesi