Kostanjevica na Krki - Logotip

Obvestilo uporabnikom pitne vode v občinah Krško in Kostanjevica na Krki

Kostak d.d. obvešča vse uporabnike pitne vode na območju občin Krško in Kostanjevica na Krki, da je prišlo zaradi obilnih padavin, ki so povzročile poplave, plazove, neprevoznost cest in poti, do motenj pri oskrbi s pitno vodo. Vse razpoložljive ekipe so na terenu in odpravljajo nastale posledice.

Če opazite, da je voda motna, najprej odstranite mrežice na pipi in vodo dobro iztočite. V primeru, da se stanje ne izboljša nas obvestite na telefonsko št. 07 48 17 224 in upoštevajte navodila o prekuhavanju pitne vode. Za vodovodni sistem Kostanjevica na Krki še vedno velja izdan ukrep prekuhavanja pitne vode.

Navodila o prekuhavanju vode

Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur. Če je voda motna, jo moramo pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter (npr. pivnik, filter za kavo).

Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijemo v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

Vir: povzeto po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Prosimo za strpnost in razumevanje.