Prispevki

Živahen dan na tržnici Kostanjevica na Krki

Občina Kostanjevica na Krki skupaj s posavskimi občinami sodeluje v projektu »Posavska špajza«. Med cilji projekta, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je tudi vzpostavitev oziroma obnova objektov tržnic v vsaki izmed občin – z namenom spodbujanja kmetovalcev za direktno prodajo ter malih in velikih potrošnikov za nakup živil iz lokalnega posavskega okolja.

Z namenom motivacije številnih ponudnikov ponudbe in kupcev lokalne hrane za prodajo na tržnicah bo med 12. in 19. julijem potekal Živahni teden Posavske špajze. V vsaki od posavskih občin bo poleg predstavitve dejavnosti in ponudbe na tržnicah potekal tudi bogat spremljajoč program za vse starosti.

Živahni dan v Kostanjevici na Krki bo v soboto, 19. julija v mestnem jedru. Organiziramo bogat spremljajoč program za vse starosti, Kmečki Fast-food, Otroško tržnico, Zelemenjavo, peko kruha s Kruhopečkami in še kreativno delavnico izdelave nakupovalnih torb, za pristaše nakupovanja na tržnici pa bo pripravljenih tudi nekaj nagradnih žrebanj ter darilc.

Isti dan bo v Kostanjevici na Krki potekal zaključek sklopa delavnic za ponudnike v obliki Posveta Posavska špajza, in sicer ob 12.15, v gostilni Žolnir, kamor bomo povabili tudi odločevalce in strokovno javnost. Na posvetu bomo predstavili povzetke delavnic ter določili pametne smernice za naprej.

Vabljeni!

Več na: https://www.facebook.com/posavskaspajza