Poletje s klovni v Kostanjevici na Krki od 5. do 9. julija 2021

Ker so bila njihova vandranja z vaškimi klovni v lanskem letu tako čarobna, se v Društvu Terra Vera letos ponovno podajajo na pot. Klovna in cirkuška artista Tereza in Camilo se bosta med 5. in 9. julijem potepala po ulicah, dvoriščih, obalah, vrtovih, terasah in po možnosti tudi po strehah Kostanjevice na Krki z okolico. Obhodi z vmesnimi postajami, delavnicami za otroke, predstavami in naključnimi vragolijami bodo potekali od ponedeljka do četrtka med 11. in 16. uro, za zadnji dan (petek, 9. julij) pa pripravljamo prav posebno presenečenje – več o tem kmalu ;)

Klovna se bosta po kostanjeviški občini potikala po naslednjem voznem redu:

  • Ponedeljek, 5. julij – KOSTANJEVICA NA KRKI
  • Torek, 6. julij – OREHOVEC
  • Sreda, 7. julij – OŠTRC
  • Četrtek, 8. julij – ČRNEČA VAS
  • Petek, 9. julij – KOSTANJEVICA NA KRKI

Camilo Acosta Mendoza

Camila v Kostanjevici že dobro poznamo – še več, otroci ga vsako leto želijo ‘odnesti’ domov, a se jim v zadnjem trenutku izmuzne, seveda z obljubo, da nas kmalu znova obišče. Pred davnimi časi je kot strojni inženir nadzoroval delo v kolumbijskih rudnikih. Ko je klic notranjega klovna preglasil škripanje dvigalk, se mu je prepustil in mu sledil v Francijo, kjer je končal izobraževanje za cirkuško terapijo z manj priviiligiranimi otroci. V Slovenijo je na povabilo Festivala Ana Desetnica prišel samo za nekaj dni, se zaljubil v Primorko (pa tudi ona vanj), in tako je ostal. Vse od tedaj prinaša radost in veselje širom ulic, cest, trgov in poljan.

Tereza Orsulikova

Tereza je cirkuška umetnica, akrobatka in plesalka iz Češke. Že dve leti živi v Sloveniji in sodeluje s sorodnimi dušami iz cirkuških svetov. Svojo ljubezen do izražanja skozi ples in gibanje je razvijala že kot otrok. Po koncu fakultete je veliko potovala in raziskovala skrivnosti sveta in življenja. Spoznala je, da so najbolj zanimive poti tiste, ki vodijo navznoter in odkrivajo raznolike pokrajine telesa in duše. V cirkuški umetnosti je našla točno to – približevanje smislu življenja skozi gibanje, sodelovanje in preseganje okvirov možnega.

Na svojih pustolovščinah bosta klovna nedvomno potrebovala vašo pomoč, zato vabljeni, da se pridružite njunim obhodom!