PROSTOFER, NUJNO OBVESTILO

Razmere z virusom COVID-19 se še vedno slabšajo, zato se ukrepi države vse bolj zaostrujejo in od jutri naprej velja tudi omejitev gibanja na občine. Kljub vsemu naši uporabniki še zmeraj potrebujejo nekatere nujne prevoze, zato je pomembno, da jim te tudi zagotavljamo, saj so individualni prevozi za starejše, ki sodijo med najranljivejše skupine, varnejši od javnih prevoznih sredstev.

V Zlati mreži smo se glede na celotno situacijo odločili, da brezplačne prevoze PROSTOFER še naprej izvajamo, a pod posebnimi pogoji in z določenimi omejitvami:

  • Prevozi se izvajajo samo za nujne primere (npr. do zdravnika).
  • Prevozi se opravijo samo v primeru, da je oseba popolnoma zdrava oz. brez vseh
    bolezenskih znakov.
  • Prevozi se izvajajo samo znotraj občine (v primeru, da gre za nujen prevoz zunaj občine,
    pa uporabnik potrebuje dokazilo, npr. napotnico od zdravnika).

Za ozaveščenost uporabnikov glede vseh omejitev poskrbijo že v klicnem centru, saj uporabnika ob vsakem klicu vprašajo, ali je prevoz res nujen ali pa ga je mogoče preložiti. Če se izkaže, da je prevoz nujen, pa sledijo vsi ukrepi, ki smo jih uvedli za preprečevanje širjenja okužb – torej, da v primeru slabega počutja oz. bolezenskih znakov okuženosti prevoza ne priporočamo oz. ga zavrnemo.

Upamo, da bomo tak način dela lahko ohranjali čim dlje časa, saj se zavedamo, da starejši našo pomoč potrebujejo kljub epidemiji. V primeru zapiranja javnega prometa pa bo verjetno treba začasno prekiniti tudi brezplačne prevoze PROSTOFER, a vas bomo o tem predhodno obvestili.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo: ostanite zdravi!

Miha Bogataj
Direktor Zavoda Zlata mreža

Pripeti dokumenti
Prostofer – Dopis za nadaljevanje izvajanja prevozov Prenesi