ZELENI DAN SLOVENSKEGA TURIZMA 2023

ZELENI DAN SLOVENSKEGA TURIZMA 2023

Zeleni dan slovenskega turizma je osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji, ki ga obeležujemo že od leta 2017. Dogodek je namenjen turističnim deležnikom in partnerjem slovenskega turizma, ki so trajnostni razvoj postavili v jedro svojega delovanja. Osrednji del dogodka je bila  podelitev plaket prejemnikom znaka Slovenia Green. Gre za krovno znamko, pod katero od leta 2015 deluje nacionalno orodje za vzpostavitev trajnostnega turizma – Zelena shema slovenskega turizma.

Zeleni dan je potekal v torek, 30. maja 2023, v Bohinju  ̶  zeleni destinaciji, ki se ponaša s platinastim znakom »Slovenia Green Destination«. Program dogodka se je odvijal v Bohinj ECO Hotelu, prav tako prejemniku znaka »Slovenia Green«.

Med prejemniki srebrnega znaka trajnostnega turizma je tudi Kostanjevica na Krki. Plaketo sta v imenu Občine Kostanjevica na Krki prevzela župan, Robert Zagorc in Anita Pajtler iz TIC-a, podelili pa sta jo mag. Maja Pak, direktorica STO in Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport.

Avtor fotografije: Anita Pajtler